Minister Van Nieuwenhuizen schrikt van gevolgen droogte in Twente en Achterhoek

videoWINTERSWIJK - De regen komt met bakken uit de lucht, terwijl minister Cora van Nieuwenhuizen zich uitgebreid laat rondleiden langs een drooggevallen beek, een noodlijdende boer, een waterwingebied en een natuurgebied in de Achterhoek. „We moeten kampioen water vasthouden worden.”

Nergens in Nederland is het zo droog als in de Achterhoek en Twente. De tegenstelling tussen het westen en oosten van Nederland is veel groter dan vorig jaar, toen het hele land zuchtte onder hitte en droogte. „Wat me hier in de Achterhoek vooral heeft getroffen is dat je dezelfde beelden ziet als vorig jaar. Mais dat maar een meter hoog is, drooggevallen beken, dorre weilanden en honderd jaar oude bomen die het moeilijk hebben. Het is echt een heel naar gezicht”, aldus minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat.

  1. De regenboogvlag wappert op het Marianum: ‘We streven ernaar dat leerlingen zich veilig voelen’

    De regenboog­vlag wappert op het Marianum: ‘We streven ernaar dat leerlingen zich veilig voelen’

    GROENLO-LICHTENVOORDE- Ze zijn jong, ze zijn anders geaard, ze zijn scholier, ze zijn Achterhoeker en op Paarse Vrijdag benadrukken ze hun specifieke seksuele geaardheid (homo, lesbiënne of iets anders) met iets paars: een jas, sjaal, rugzak. Voor het Marianum in Groenlo (maar ook in Lichtenvoorde) was dat paars vrijdagochtend goed zichtbaar. En aan het begin van de grote pauze ging op hun school de regenboogvlag in top.