Volledig scherm
De ingang van het campingterrein van de Zwarte Cross. © ANP

Moment stilte en rouwronde op Zwarte Cross voor overleden man, politie sluit geweldsmisdrijf uit

updateLIEVELDE - De 18-jarige man uit Vragender die vrijdag levenloos werd aangetroffen op de officiële camping van de Zwarte Cross in Lievelde is niet door geweld om het leven gekomen. Dat meldt de politie zaterdagmiddag op Twitter. Eerder bevestigden meerdere bronnen tegenover deze site dat de man een natuurlijke dood was gestorven.

De dood van de bezoeker van het festival is voor verscheidene crossers reden om met zwarte rouwbanden om hun arm te rijden, uit respect.

In overleg met de nabestaanden heeft de festivalorganisatie besloten om een groep vrienden zondag een rouwronde te laten rijden over de crossbaan, om 11:00 uur, voorafgaand aan de Brommersklasse. Later op de dag wordt een moment van stilte gehouden tijdens het optreden van de Motorband in de Megatent, tussen 17:30 uur en 18:30 uur.

Geen festivalkrant

De festivalorganisatie reageerde zaterdag aangedaan. “Wij zijn enorm geschrokken en onder de indruk van deze verschrikkelijke gebeurtenis en leven mee met alle nabestaanden en betrokkenen”, meldt de Zwarte Cross. De campingkrant die dagelijks gemaakt zou worden, is komen te vervallen. Op sociale media houdt het festival zich door de trieste gebeurtenissen vooralsnog gedeisd. 

Dramatisch voorval

De politie meldt dat een familieagent contact onderhoudt met de familie en dat voor getuigen en betrokkenen slachtofferhulp is ingeschakeld.

Burgemeester Annette van Bronsvoort van Oost Gelre bevestigt dat het om een 18-jarige man uit Vragender gaat. Ze spreekt op de website van de gemeente haar waardering uit ‘voor de manier waarop zowel de organisatie van de Zwarte Cross als de politie en andere hulpverleners op een goede en respectvolle manier hebben opgetreden in de behandeling van dit in alle opzichten dramatische voorval’.