Volledig scherm
Ter illustratie. © Getty Images

Moordmysterie in Duitsland: hoe is dode man in badkamer overleden?

over de grensGESCHER - De Duitse politie heeft nog geen idee hoe de man is omgekomen, die afgelopen weekend levenloos werd gevonden in de badkamer in zijn woning in Gescher, op zo’n 20 kilometer van Winterswijk.

De 48-jarige man werd zaterdagavond vlak voor 19.00 uur dood aangetroffen in zijn appartement aan de Amselweg, hij had een steekwond in zijn nek. Vast is komen te staan dat de man hieraan is overleden.

Maar er is geen duidelijke aanwijzing dat de man is neergestoken, melden de Duitse autoriteiten bij monde van hoofdaanklager Martin Botzenhardt. ,,De autopsie van het lichaam in het Universitair Ziekenhuis Münster bracht hier geen zekerheid in. Wel zeker is dat de man is overleden aan de steekwonden’’, zei hij vandaag (dinsdag) tijdens een persconferentie over de mysterieuze zaak.

Onderzoek met speurhonden

Quote

We blijven in alle richtingen onderzoe­ken.

Thomas Götze, Politiechef

Daarin werd ook gemeld dat de ‘mordkommission’ van de Duitse recherche nog altijd onderzoek doet, omdat nog niet uitgesloten wordt dat de man om het leven is gebracht. ,,We blijven daarom in alle richtingen onderzoeken”, zegt politiechef Thomas Götze.

De politie ging dinsdag verder met onderzoek in en om het appartementencomplex. Hierbij werden onder meer speurhonden ingezet. Ook is nogmaals gevraagd of getuigen zich willen melden, die tussen nieuwjaar en zaterdag iets verdachts hebben gezien in of rond het complex.

Dit vooral om duidelijkheid te krijgen over de precieze datum van overlijden van de man; hij werd op nieuwjaarsochtend voor het laatst levend gezien. ,,Als iemand iets in de buurt van het huis heeft gezien of gehoord, kan het helpen om de periode die we moeten onderzoeken te beperken’’, zegt aanklager Botzenhardt.