Volledig scherm
Vertegenwoordigers uit Nederland en Duitsland bij de puntdroadmachine van Boerengoed. © Theo Kock

'Moos' eten legt basis voor contact musea in Achterhoek

WINTERSWIJK - Op initiatief van de stichting Boerengoed uit Winterswijk wordt er zaterdag 17 januari een boerenkoolmaaltijd ('aan beide zijden van de grens 'moos' genoemd) geserveerd in gebouw Wilhelmina in de Winterswijkse buurtschap Kotten. Daarvoor worden tientallen historische verenigingen en musea uit de grensgemeenten in het gebied tussen Eibergen en Gendringen uitgenodigd.

Aan de Duitse kant zijn de uitnodigingen verstuurd aan vertegenwoordigers van 45 Heimatvereine in de Kreis Borken, samen goed voor meer dan 10.000 leden.

De initiatiefnemers willen contacten tot stand brengen tussen de historische verenigingen aan weerszijden van de grens. 'Een voorwaarde voor het functioneren van noaberschap is dat men elkaar kent, waardeert en ondersteunt. Daardoor kunnen mogelijk gemeenschappelijke problemen en wensen bespreekbaar worden en tot oplossingen leiden', zo staat te lezen in de uitnodiging.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  
  1. ‘Petje op, petje af’ in affaire rond miljoenenlening aan Lithium Werks Hengelo
    PREMIUM
    Beschouwing

    ‘Petje op, petje af’ in affaire rond miljoenen­le­ning aan Lithium Werks Hengelo

    ENSCHEDE - De rapen zijn gaar. Oost N wil de lening van 7,5 miljoen euro terug van Lithium Werks. Geld dat het investeringsbedrijf van Overijssel en Gelderland eind vorig jaar met grote spoed aan de fabrikant van batterijen heeft overgemaakt. Hoe was dat mogelijk? En in hoeverre speelde er een pettenprobleem onder de betrokken bestuurders en adviseurs? "Het ligt supergevoelig allemaal."