Volledig scherm
PREMIUM
Jaap Cannegieter en Petra Sips hangen een koord om een van de bedreigde eiken langs de N319. © Peter Zandee

Motie bomenkap in Ruurlo verworpen: zware kritiek
op GB en VVD

BORCULO - CDA, VVD, Gemeentebelangen en OBL trekken zich niets aan van de maatschappelijke onrust over de kap van 343 bomen in Ruurlo. Een motie daarover is dinsdag opnieuw verworpen door de coalitie.

Binnen tien dagen kreeg het burgerinitiatief tegen de kap van de 343 bomen langs de N319 tussen Ruurlo en Groenlo 1823 steunbetuigingen van bezorgde Achterhoekers. Genoeg om het op de agenda van Provinciale Staten van Gelderland te zetten. Na de regionale media berichtten ook landelijke media als De Volkskrant, het NOS Journaal, RTL4 en Radio 2 over de kwestie. In de Tweede Kamer werden vragen gesteld over de kap en de minister boog zich er over.

  1. Na drie jaar praten gaat eindelijk de aanleg van ‘uitdagende’ mtb-route in Achterhoek van start
    PREMIUM

    Na drie jaar praten gaat eindelijk de aanleg van ‘uitdagende’ mtb-route in Achterhoek van start

    BARCHEM/BORCULO - Na drie jaar van vooral praten gaat eind deze week dan daadwerkelijk de schop de grond in voor de aanleg van de vernieuwde mountainbike-route de Achterhoek. Komende vrijdag zullen vrijwilligers op de Kaleberg nabij Barchem de eerste werkzaamheden uitvoeren. Voorzitter Marcel Boereboom van de Stichting Mountainbike Achterhoek verwacht dat alles over drie jaar klaar zal moeten zijn.