Volledig scherm
Leden van de Needse Motor Club bijeen in 1965. © Needse Moter Club

Motorclub Neede viert 60-jarig bestaan met expositie

NEEDE - De Needse Motor Club (NMC) staat zaterdag 8 oktober op een bijzondere manier stil bij het 60-jarig bestaan. Het twaalfde lustrum van de vereniging wordt gevierd met een tentoonstelling in de Oale Smederieje aan de Borculoseweg over de afgelopen zes decennia van de NMC.


De 80-jarige Arend Ooink, die al ruim een halve eeuw lid is van de motorclub, verricht zaterdag om 14.00 uur de officiële opening.

Op de eerste dag van de expositie staan rondom de Needse smederij meerdere oude motoren te pronken en te ronken. Leden van de motorclub geven daarover aan belangstellenden informatie.

Veel veranderd
Uit de tentoonstelling die tot en met zaterdag 20 november te zien is in de Oale Smederieje blijkt, dat er in de voorbije 60 jaar veel veranderd is bij de NMC. Er worden onder andere veel foto’s getoond over de motorsport sinds 1956 in Neede.

De openingstijden van de expositie ‘60 Jaar Needse Motorclub’ zijn tot 21 november op woensdag (van 14.00 tot 17.00 uur) en zaterdag (van 14.00 tot 16.30 uur). De entree is gratis.