Volledig scherm
De motor van het slachtoffer na de frontale aanrijding bij Laren. © Gino Press

Motorrijder uit Eefde zwaargewond na botsing met auto in Laren

Laren – Een 57-jarige motorrijder uit Eefde raakte woensdagmiddag zwaargewond bij een frontale aanrijding aan de Zutphenseweg in het buitengebied van Laren. Het slachtoffer botste met zijn motor tegen een auto. Hij moest onder begeleiding van een trauma-arts per ambulance naar het ziekenhuis in Nijmegen vervoerd worden.

Het ongeluk had woensdag rond 14.30 uur plaats. De automobilist, van nog onbekende herkomst, wilde met zijn wagen vanuit de Rossweg de Zutphenseweg oversteken om zijn rit over de Harfsenseweg te vervolgen. Hij zag daarbij de motorrijder die vanuit Laren richting Almen over de Zutphenseweg reed, over het hoofd. Dat leidde tot de botsing.De motorrijder en zijn tweewieler vlogen daarbij door de lucht. De Eefdenaar belandde uiteindelijk in een droogstaande sloot.

De gealarmeerde hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, waren snel ter plekke na de aanrijding. Nadat de motorrijder gestabiliseerd was, werd hij naar het ziekenhuis gebracht.

Als gevolg van de aanrijding werd de kruising ter plaatse in alle vier richtingen tijdelijk afgesloten voor alle verkeer. De verkeersongevallendienst van de politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk. Beide voertuigen moesten worden afgesleept.