Volledig scherm
Noordijk 20181001 Marieta Landkroon regiseuse debuut met korte film editie:Achterhoek Foto Reinier van Willigen © Reinier van Willigen

Muziekvideo Needse Marieta Landkroon in VS bekroond

NEEDE - De muziekvideo 'Do not sing to me, my beauty' van de uit Neede afkomstige regisseuse Marieta Landkroon is bij het filmfestival Queen Palm International Film Festival in Palm Springs, Verenigde Staten, in de prijzen gevallen.

De muziekvideo won de ‘Bronze Award’ voor beste cinematografie en kreeg  een ‘Honorable Mention’ voor beste regie in de categorie muziekvideo. 

Do not sing to me, my beauty ging in september in première tijdens het gerenommeerde festival Klassiek op het Amstelveld in Amsterdam. Tijdens het Queen Palm International Film Festival kon de muziekvideo rekenen op sterke concurrentie van onder meer Novo Amor (Birthplace) en de bekende Finse band The Rasmus (Wonderman). 

Trots

Regisseuse Marieta Landkroon is daarom bijzonder trots op het eerste succes dat zij met de muziekvideo heeft bereikt. „Gedurende 2,5 jaar hebben we hard gewerkt om de muziekvideo te realiseren. De erkenning van het Queen Palm International Film Festival is een beloning voor het hele team.”

De muziekvideo Do not sing to me, my beauty is het regiedebuut van regisseuse Marieta Landkroon. Thomas Beijer verzorgde het arrangement van de muziek en Laetitia Gerards zong het lied, van de befaamde Russische componist Sergei Rachmaninoff, in. Voor de realisatie van de unieke muziekvideo werd gefilmd aan de oostkust van Schotland en in de onderwaterstudio in Halfweg. De betrokkenen willen met de video klassieke muziek laagdrempeliger maken en de waardering ervoor te vergroten.

Volledig scherm
Do not sing to me, my beauty. Filmdebuut Marieta Landkroon uit Noordijk/Amsterdam © JaJa Film Productions