Volledig scherm
Rudy Exterkate overhandigt Dinie Schaperclaus in Eibergen behalve een dvd ook een boeket bloemen ter gelegenheid van de promotie van de N18-dronereportages-compilatie. © Peter Zandee

N18-'drone-dvd' gepresenteerd in Eibergen

EIBERGEN - N18 Drone Projects heeft een  dvd  uitgebracht met opnamen rond de N18-aanleg. Bij Ringfoto Hietbrink kreeg de Eibergse Dinie Schäperclaus een exemplaar van dronepiloot Rudy Exterkate. 

Van 2016 tot 2018  heeft het team van N18 Drone de aanleg van de nieuwe N18 met een drone en gewone camera gefilmd, vanuit vogelperspectief en gedetailleerd vanaf de grond. Ook gingen ze bij belangrijke momenten live om  mensen die er zelf niet op uit konden of om welke reden er niet bij konden zijn, toch kunnen laten 'meegenieten'.  Dit alles leverde een paar honderd korte filmpjes, updates en live-uitzendingen op.

DVD

Na de ingebruikname van de weg heeft N18 Drone Projects een selectie gemaakt van 39 kortere video’s,  gebundeld op een 128 minuten durende DVD. 

Vrijdag 22 Juni was de lancering in Haaksbergen bij Blokker;  de Haaksbergse wethouder van Ruimte en Mobiliteit Jan Herman Scholtennam hier een dvd in ontvangst. 

Verkooppunt

In Eibergen is de dvd  voor 10 euro te koop bij Ringfoto Hietbrink. Dinie  Schäperclaus (90) die hier een exemplaar van de dvd in ontvangst nam, is eerder in het kader van een 'wensactie' door N18 Drone Projects meegenomen langs bouwlocaties van de weg.