Volledig scherm
Beltrum beleefde vorig jaar een primeur met een oliebollen-drive-thru in het Kerklaantje naast het Mariaplen. Dat fenomeen gaat vrijdag in de herhaling, zaterdag gevolgd door een ludiek oliebollenkoerierssysteem. © Emiel Muijderman

Na de oliebollen-’drive thru’
bezorgen per drone in Beltrum?

BELTRUM - Een tweede versie is (bijna) altijd minder krachtig dan de primeur... Daarom zint Beltrum op wat nieuws na de première van de  eerste overdekte ‘oliebollen-drive-thru’ van Nederland: de eerste niet-commerciële oliebollenkoerier al dan niet werkend met drone-bezorging

Oliebollen-per-drone zijn eerst nog even een proefdingetje: wat er in het kerkdorp oprijst is in eerste instantie slechts het oliebollenbeslag. Maar vrijdagavond rond 19.00 uur opent de ‘drive-thru’ weer in het Kerklaantje naast het Mariaplein, en zaterdag start vanaf 9.30 uur de huis-aan-huisverkoop in het dorp.

Telefonisch bestelde oliebollen worden door een heuse oliebollenkoerier bezorgd.  Daarnaast worden de oliebollen ook in de tent naast het Glazen Huus - normaal de Witte Olifant - op het Mariaplein verkocht. Hier zijn ze óók 30 december nog verkrijgbaar.

Als de tent na de oliebollenbusiness is omgebouwd, is er later op de zaterdag de derde editie  van de Beltrumse Dartskampioenschappen. Darters kiezen uit drie klasses: tot 18 jaar, heren 18+ en dames 18+.

Dj’s

Radio-DJ’s uit Beltrum en omstreken geven het programma vanuit het Glazen Huus in aanloop naar de jaarwisseling kleur. Berkellands burgemeester Joost van Oostrum vormt als dj inmiddels een vertrouwd recept: hij kruipt  oudejaarsdag van 12 tot 13 uur achter de microfoon met  zijn zelf samengestelde speellijst: de plaat en zijn verhaal.

Loempia's 

Op zondagmiddag 30 december gaat Glazen Huus Live om 17.00 uur van start met het muzikale duo Luuk & Doris, waarna Bad Timing het van hen zal overnemen. Nieuwe element op de dertigste is dit jaar de loempiaverkoop vanuit de SJB-wagen naast de tent. 

Nieuwjaarsnacht zal muzikaal worden opgeluisterd door de rockformatie School’s Out, waarna DJ Roel het feest afsluit.