Volledig scherm
Edith Wiersma Arts van Stichting Animal Rescue uit Eibergen. © Jan Houwers

Na persoonlijk drama ook nog kostbare zadels gestolen in Eibergen

EIBERGEN - Twee weken geleden deed Edith Wiersma-Arts van Stichting Animal Rescue uit Eibergen een noodkreet, omdat ze haar van de buurman gepachte land kwijtraakt. Nu heeft Wiersma opnieuw slecht nieuws. In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in de stal van de stichting. Daarbij zijn zes zadels ontvreemd. De dierenredster vermoedt dat het om een zogenoemde 'inside job' gaat.

Bij de inbraak werden vijf zadels van een collega van Wiersma gestolen, ook werd één western-zadel van haarzelf ontvreemd.

Bekende
Door de diefstal van de zadels kan Wiersma's collega haar lessen met de gehandicapte kinderen niet meer draaien. ,,Het moet een bekende zijn geweest, want die wist waar de sleutel hing’’, aldus Wiersma. Volgens de dierenredster hangt de sleutel op een niet-zichtbare plek en moet er daarom wel sprake zijn van een 'inside job'. ,,We staan te trillen op onze benen over zoveel lafheid.’’

Stoppen
Onlangs werd bekend dat de Stichting Animal Rescue stopt. Wiersma's man Hein kreeg, na donderslag bij heldere hemel, een herseninfarct en is voorlopig niet meer inzetbaar. Dat betekent dat de dieren elders opgevangen moeten worden of in het ergste geval afgemaakt. Het zijn dieren met een handicap.

Wiersma deed een noodoproep op Facebook en daar werd vanuit het hele land massaal op gereageerd.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement