Volledig scherm
Monteurs van Tenten Solar uit Lichtenvoorde leggen 178 zonnepanelen op de daken van dorpshuis De Huve. © Annina Romita

Na regen graag véél zonneschijn
op daken De Huve in Eibergen

EIBERGEN - Ook al stemt het weer meer tot nadenken over het benutten van waterkracht vanaf het dak, bij zalencentrum De Huve wordt tussen de buien door volop gewerkt aan het winnen van elektriciteit uit zonlicht. Tenten Solar monteert er deze week 178 zonnepanelen op het dak.

Samen met de binnenkort te installeren 212 panelen op het dak van de bedrijfshal van Martin Koopman op De Mors verderop in Eibergen, moeten de panelen energie opwekken voor omgerekend ruim 32 huishoudens.

Investeerders

De zonnepanelen op de daken van De Huve en Martin Koopman zijn van DEE, Duurzame Energie Eibergen. Vanaf donderdag is die club ondergebracht in een stichting, maar evengoed draait het vooral om de ledenvereniging: 50 particulieren investeren in een of meer panelen (en enkelen in geen panenelen, maar doneren slechts) van het project. Dat moet een rendement van 4 procent opleveren, is berekend. In elk geval kunnen de investeerders hun groene investering jaarlijks aftrekken bij het doen van hun belastingaangifte. Maar minstens zo belangrijk is het idee erachter: energie duurzaam opwekken op daken die daar geschikt voor zijn.

In de tweede week van augustus sluit netbeheerder Liander de installatie(s) aan zodat de opgewekte stroom kan worden benut.