Volledig scherm
Marco Boekelder uit Zieuwent, Tonnie Klein Breteler en Co Brader uit Neede zijn drie van de zeventig vrijwilligers die de natte heide van het Needse Achterveld ontdoen van berkenbomen. © Frans Nikkels

Natuurwerkdag: 70 vrijwilligers in Achterveld

NEEDE - Een kleine zeventig vrijwilligers staken zaterdag in het Needse Achterveld de handen uit de mouwen op de landelijke Natuurwerkdag.

Staatsbosbeheer is maar wat blij met de hulp van vrijwilligers in het Needse Achterveld. „Want als we niets doen groeit de natte heide hier vol met berkenbomen. Die moeten dus regelmatig verwijderd worden”, zegt boswachter Dirk van den Brink van Staatsbosbeheer.

Aan belangstelling geen gebrek. Er zijn zelfs Rotterdammers aan het werk op de heide. „Er hadden zich maar liefst 75 mensen opgegeven en daarmee zaten we vol. Uiteindelijk zijn er vandaag hier 48 volwassenen en 20 kinderen aan het werk. Ongekend.”

​Zo is Scouting De Stoevelaargroep uit Goor aan het werk met elf 'welpen' en is ook de jeugdwerkgroep van het IVN met negen kinderen present.

Lees maandag uitgebreide reportage met interviews met vrijwilligers in de editie Achterhoek van de Twentsche Courant Tubantia