Eén van de vier tankstations van Kuster Oil in Emmerik.
Volledig scherm
PREMIUM
Eén van de vier tankstations van Kuster Oil in Emmerik. © Jan Ruland van den Brink

Nederlanders blijven weg bij Duitse pomp: ‘Mensen hebben de auto niet nodig nu’

EMMERIK/ BABBERICH/ GROENLO - Het is stil op de zeven Duitse tankstations van Kuster-energie uit Babberich. De gebruikelijke dagelijkse stoet Nederlanders die de grens overwippen voor gemiddeld tien cent voordeel per liter benzine, blijft weg.

En met de Duitse klandizie is het ook stukken minder, ervaart directeur Jan Pieter de Wilde van de Kuster-olie stations. Zijn 32 tankstations in de Achterhoek, Liemers en het het Duitse grensgebied hebben op dit moment te maken met meer dan 30 procent omzetdaling. De lage brandstofprijzen van dit moment (super rond 1.30 euro, in Nederland rond de 1.40) ten spijt.  

,,De Nederlandse automobilisten komen inderdaad niet meer de grens over om goedkoper te tanken, dat zien we overal”, zegt De Wilde. 

  1. Schapen van Marianne onthoofd en geslacht: ‘Voor die paar tientjes vlees?’
    PREMIUM
    VIDEO

    Schapen van Marianne onthoofd en geslacht: ‘Voor die paar tientjes vlees?’

    Voor de tweede keer in anderhalve week zijn loslopende schapen in de regio op illegale, professionele wijze in de nacht afgeslacht. Schaapherder Marianne Gaspersz trof vanochtend de ingewanden, de kop en vachten aan van een afgeslacht schaap en lammetje. Onlangs werden in Olst op vergelijkbare wijze twee rammen geslacht bij een kinderboerderij. Gaspersz: ,,Ik was helemaal van de kaart. De vraag is ook: wanneer doen ze het weer?”