Volledig scherm
PREMIUM
(L-R) Valentijn ter Braack en Henk ten Berge aan het klussen in De Kroeg. © Lars Smook

Neede krijgt plek voor kleinere feesten: een bruin café zonder vaste klanten

NEEDE - Nog een paar weken flink door bikkelen en dan opent café De Kroeg de deuren. Daarmee heeft Neede een plek voor kleine, intieme feestjes.

In het voormalige café D’n Rooi’n Vos aan de Wheemerstraat is de vloer net in de beits gezet, worden de koperen stangen weer aan de bar gemonteerd en komen de nieuwe koelkasten binnen. Henk ten Berge en Valentijn ter Braack zijn de nieuwe uitbaters van het café dat eigenlijk geen café is zoals je dat zou verwachten. De Kroeg is namelijk straks alleen geopend op verzoek. Dus stamgasten of toevallige binnenlopers komen er niet aan te pas. Wel de uitstraling van een bruin café, maar niet de invulling ervan.

  1. De regenboogvlag wappert op het Marianum: ‘We streven ernaar dat leerlingen zich veilig voelen’

    De regenboog­vlag wappert op het Marianum: ‘We streven ernaar dat leerlingen zich veilig voelen’

    GROENLO-LICHTENVOORDE- Ze zijn jong, ze zijn anders geaard, ze zijn scholier, ze zijn Achterhoeker en op Paarse Vrijdag benadrukken ze hun specifieke seksuele geaardheid (homo, lesbiënne of iets anders) met iets paars: een jas, sjaal, rugzak. Voor het Marianum in Groenlo (maar ook in Lichtenvoorde) was dat paars vrijdagochtend goed zichtbaar. En aan het begin van de grote pauze ging op hun school de regenboogvlag in top.