Volledig scherm
Expositie Marieta Landkroon © Marieta Landkroon

Needse Marieta Landkroon exposeert in Amsterdam

NEEDE - De uit Neede afkomstige fotograaf en filmmaker Marieta Landkroon (1988) exposeert van 11 tot en met 28 februari nieuw werk in De Balie in Amsterdam.  

In 2018 ontving Landkroon al diverse internationale prijzen voor de muziekvideo Do not sing to me, my beauty. De videoclip met klassieke muziek werd onder meer vertoond in crematorium Hart van Berkelland. Nu is haar fotografie werk te bewonderen.

 De Needse Marieta verhuisde op haar achttiende naar Amsterdam. Hier studeerde ze fotografie en film aan de Universiteit van Amsterdam en de Fotoacademie. In 2018  werkte en woonde ze in Montreal, Canada. Hier maakte ze series in samenwerking met gerenommeerde modellen, kostuumontwerpers en visagistes waaronder de nieuwe serie Chaos Reigns. Het volledige team bestond voor deze serie uit professionele vrouwelijke modellen.

Marieta: „Mijn inspiratie voor mijn persoonlijke werk haal ik vaak uit filosofie en heeft een mystieke, donkere signatuur. Deze expositie is voor mij een unieke kans om mijn fotografie werk te laten zien.”

Voor meer informatie: www.marietalandkroon.com of www.debalie.nl/exposition/chaos-reigns/

Volledig scherm
Marieta Landkroon © Marieta Landkroon
  1. Na drie jaar praten gaat eindelijk de aanleg van ‘uitdagende’ mtb-route in Achterhoek van start
    PREMIUM

    Na drie jaar praten gaat eindelijk de aanleg van ‘uitdagende’ mtb-route in Achterhoek van start

    BARCHEM/BORCULO - Na drie jaar van vooral praten gaat eind deze week dan daadwerkelijk de schop de grond in voor de aanleg van de vernieuwde mountainbike-route de Achterhoek. Komende vrijdag zullen vrijwilligers op de Kaleberg nabij Barchem de eerste werkzaamheden uitvoeren. Voorzitter Marcel Boereboom van de Stichting Mountainbike Achterhoek verwacht dat alles over drie jaar klaar zal moeten zijn.