Volledig scherm
De opbouw van de Mission Space van kermisbouwer KMG uit Neede in Rotterdam. Foto Paul Storimans

Needse Mission Space in première

NEEDE/ROTTERDAM - Het is met een hoogte van 80 meter de hoogste transportabele attractie ter wereld. Needenaren hebben 'm al zien staan op het terrein van kermisbouwer KMG,. maar de Mission Space gaat deze week in première op de kermis in Rotterdam.

Het was tot op het laatste moment spannend of de nieuweste attractie van de Nederlandse attractiebouwer KMG uit Neede op tijd klaar zou zijn voor de Rotterdamse Koninginnekermis 2011 maar twee dagen voor de start is er groen licht gegeven. De attractie heeft twee grote armen, aan elke kant komt een gondel te hangen waar tien personen in kunnen zitten. De gondel is geheel open en de voeten hangen vrij. Als de beugels zijn gesloten worden de armen opgetild naar de maximale hoogte van 80 meter. De gehele mast waar de armen aan bevestigd zijn gaat vervolgens draaien met een snelheid van bijna 70 kilometer per uur. Alsof dat nog niet genoeg was kunnen de armen op commando een op- en neergaande beweging maken waardoor de gondels steeds ruim 10 meter op en neer bewegen en deze telkens naar buiten gezwiept worden. Deze beweging is op zich al spectaculair maar op 80 meter hoogte heeft het natuurlijk nog veel meer impact.

De attractie heeft een waarde van ongeveer 3 miljoen euro, hij weegt 150 ton en moet vervoerd worden met vier trailers. De grondafmeting is twee keer zo groot als dat van een gemiddelde ander attractie en neemt bijna net zoveel plek in als een achtbaan. Deze grondmaat is nodig om de hoogte van 80 meter goed te kunnen verdelen over de steunpoten. 2 van de 4 transporten bestaan dan ook uit steunpoten voor de grondslag. Twee jaar terug zijn medewerkers van het bedrijf begonnen met een schets en de afgelopen weken zijn de laatste tests en keuringen afgerond en kan de attractie beginnen aan zijn tour door Nederland. Een dergelijke attractie is uniek “niemand heeft zoiets ooit gebouwd” zo spreekt eigenaar Kroon van de attractiebouwer die zijn attracties over de gehele wereld wegzet. Geheel in de Jules Verne stijl gedecoreerd en voorzien van tienduizenden full color leds.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de attractie afgelopen paasweekeinde al zou draaien, maar dat is vanwege enkele technische problemen nog niet gelukt. Info: http://www.missionspace.nl/

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  
  1. ‘Petje op, petje af’ in affaire rond miljoenenlening aan Lithium Werks Hengelo
    PREMIUM
    Beschouwing

    ‘Petje op, petje af’ in affaire rond miljoenen­le­ning aan Lithium Werks Hengelo

    ENSCHEDE - De rapen zijn gaar. Oost N wil de lening van 7,5 miljoen euro terug van Lithium Werks. Geld dat het investeringsbedrijf van Overijssel en Gelderland eind vorig jaar met grote spoed aan de fabrikant van batterijen heeft overgemaakt. Hoe was dat mogelijk? En in hoeverre speelde er een pettenprobleem onder de betrokken bestuurders en adviseurs? "Het ligt supergevoelig allemaal."