Volledig scherm
© Pixabay

Needse slager legt het bijltje erbij neer

NEEDE - Slager Bas Weseman heeft besloten zijn winkel in Neede voorgoed te sluiten. Dat meldt hij op zijn Facebookpagina. Weseman bedankt in het bericht zijn bekenden en klanten en laat weten dat gebeurtenissen eerder dit jaar grote impact op hem hebben gehad.

Inbraakgolf
In de slagerij aan de Oudestraat 99 werd in acht maanden tijd maar liefst vier keer ingebroken. De inbraakgolf liet diepe sporen na bij de ondernemer die afgelopen februari na de zoveelste diefstal besloot zijn zaak een dag te sluiten omdat hij er 'mentaal en fysiek helemaal doorheen zat'.

'Ik wil iedereen bedanken die me gesteund heeft, een boodschapje bij me gedaan heeft of er op een of andere manier bij betrokken was', schrijft Bas Weseman nu op de sociale netwerksite. Hij vervolgt: 'Na de vele gebeurtenissen begin dit jaar heb ik iets in mezelf verloren wat ik de afgelopen maanden niet meer heb terug gevonden. Het geloof werd er steeds minder in, wat me vandaag heeft doen besluiten dicht te gaan.'

Moeilijk besluit
Er was sprake van dat de slagerij naar een ander pand in de Oudestraat zou verhuizen. Ook die plannen zijn nu van de baan. 'Ik begon me eigenlijk steeds meer thuis te voelen in Neede en had graag willen blijven om te verhuizen naar het andere pand, maar heb vandaag mijn conclusie getrokken en besloten dicht te gaan.'Op zijn Facebookpagina krijgt de jonge ondernemer veel hartverwarmende reacties van vrienden, bekenden en klanten.

Weseman heeft precies een jaar in Neede gezeten. Hij nam destijds de winkel over van slagerij Ten Hoopen. Met het sluiten van de zaak heeft Neede geen ambachtelijke slager meer.

Bas Weseman was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.