Volledig scherm
Illustratie: Gezienus Bruining

Needse vechtersbazen krijgen celstraf na mishandeling bij Dieka

NEEDE - De twee Needse vrienden Django de B. (21) en Wesley ter B (22) die op tweede kerstdag bij discotheek Dieka een man uit Zelhem ernstig mishandelden, zijn door de rechter veroordeeld tot gevangenisstraffen van respectievelijk twee jaar en twaalf maanden.

Het tweetal, dat ook al eerder in de fout ging, werd poging tot doodslag ten laste gelegd. Een derde medeplichtige, eveneens afkomstig uit de gemeente Berkelland, kreeg een gevangenisstraf van acht maanden. Naast de celstraffen moet het drietal zich ook verplicht laten behandelen en moeten zij het slachtoffer een schadevergoeding van 9.000 euro betalen.

Buitensporig geweld
De drie vechtersbazen gingen zich in de bewuste nacht na sluitingstijd te buiten aan buitensporig geweld. Het slachtoffer liep onder meer een zware hersenschudding, een gebroken neus en oogkas en een scheur in de schedel op. Hij werd door de drie op de grond gegooid en geschopt nadat hij een opmerking had gemaakt over het feit dat een van de Needenaren naast zijn auto was gaan plassen.

Wigwam
Omstanders slaagden erin de drie mannen tijdens hun vlucht te overmeesteren. Django de B. en Wesley ter B. hadden eind november ook al een jongen mishandeld. Dat gebeurde in café De Wigwam in Enschede. Het tweetal had bovendien nog drie voorwaardelijke gevangenisstraffen openstaan.