Volledig scherm
Rond de Piepermolen in Rekken was zaterdag van alles te doen, zoals folkloristisch dansen en pannenkoekenbakken. © Cees Elzenga

Niet alles draait in Rekken om de molen

REKKEN - De boekenvoorraad aanvullen? Een bloemetje voor Moederdag kopen? Jam halen voor de boterham? Een pannenkoek verorberen? Het kan allemaal op de nationale Molendag in Rekken.

Komen en gaan

Op deze tweede zaterdag in mei slenteren bezoekers langs kraampjes bij de Piepermolen in Rekken. Er is van alles te zien en te koop. Het is een komen en gaan van bezoekers bij de Piepermolen. Zowel ouderen als vaders en moeders met kleine kinderen nemen een kijkje.

Kennis

Het gaat deze dag om de molen. Op de landelijke molendag moet immers de kennis over molens vergroot worden. Maar in Rekken draait het niet alleen om de molen. Er staat een tiental stands, de folkloristische dansgroep De Plaggenmeijers treedt op en zendamateurs maken contact met Engeland.

Geen warenmarkt

De organisatie vindt het vermaak rondom de molen een waardevolle toevoeging van de molendag. ,,Maar een warenmarkt is het niet. Dat gaat het ook niet worden. De molendag wordt geen commercieel evenement”, zegt medeorganisator Geert Besseling van stichting Vrienden van de Piepermolen.

Volledig scherm
Nationale Molendag: rond de Piepermolen in Rekken is van alles te doen, zoals dansen en pannenkoekenbakken © Cees Elzenga/hetoog.nl