Volledig scherm
De hobbybeurs in Haarlo telde zondag 25 standhouders. © Jan Houwers

Niet iedereen heeft op hobbybeurs Haarlo genoeg geld bij zich

HAARLO - In de Haarlose uitspanning Prinsen kwamen zondag veel belangstellenden een kijkje nemen op een hobbybeurs. De standhouders waren tevreden over de verkoop.


Op haar tafel zijn enkele tientallen kleurrijke halskettingen en armbanden te bewonderen. Ze zijn allemaal gemaakt van glaskralen. Vele tientallen uren werk heeft Dini Eggink eraan gespendeerd. Alles is zelfgemaakt.

Op de hobbybeurs deze zondag in Haarlo probeert de inwoonster van Ruurlo de halskettingen en armbanden te verkopen. Een bezoekster heeft interesse in een armband. Ze heeft er ook al eentje uitgezocht. Die moet het worden: de koopster heeft geen twijfels meer. Eggink en de vrouw aan de andere kant van de tafel zijn het met elkaar eens. „Ik moet alleen de armband nog op maat maken”, zegt Eggink.

Wel vertrouwen
De koopster kijkt in haar portemonnee, maar daar zit niet voldoende geld in. Ze belooft de verkoopprijs van 20 euro over te maken. „Daar heb ik wel vertrouwen in”, zegt Eggink, die de armband opzij legt. „Die kan ik hier niet op maat maken. Het is veel werk met al die kraaltjes. Dat doe ik thuis”, zegt ze.

Eggink is niet alleen verkoopster, maar ook organisator van de hobbybeurs. Ze krijgt daarbij hulp van haar zoon Martijn Schepers. Hij zit achter de kassa bij de ingang van zaal Prinsen. De entree bedraagt 2 euro.

„Het is normaal dat voor hobbybeursen een kleine entree wordt gevraagd. We maken ook onkosten, zoals flyers en de zaalhuur”, zegt Eggink. De huur van een verkooptafel kost 20 euro. In totaal zijn er 25 standhouders.