Een zingende Bennie Jolink zullen we niet zien op Hemelvaartsdag in Lochem dit jaar. Het concert van Normaal is geschrapt vanwege de coronamaatregelen.
Volledig scherm
Een zingende Bennie Jolink zullen we niet zien op Hemelvaartsdag in Lochem dit jaar. Het concert van Normaal is geschrapt vanwege de coronamaatregelen. © Jan Ruland van den Brink

Niet Olderwets Høken door corona, nog geen nieuwe datum voor Normaal-concert

LOCHEM/ HUMMELO - Het concert waar duizenden Normaal-anhangers al ruim een half jaar naar uitkijken gaat niet door. Olderwets Høken, dat op Hemelvaartsdag donderdag 21 mei gehouden zou worden in Lochem, is geschrapt als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen.

Daarmee komt er op korte termijn geen nieuwe reünie van de oer-bezetting van de Achterhoekse dialectrockband onder aanvoering van Bennie Jolink. De Hummeloër – die vanwege ziekte nu zelf niet kan reageren op de annulering – kondigde het tweede achtereenvolgende hemelvaartconcert augustus vorig jaar zelf aan.

De bezetting van de band zou hetzelfde zijn als in 2019: Bennie Jolink, Ferdy Jolij en Willem Terhorst. Wijlen drummer Jan Manschot wordt vervangen door Timo Kelder, die ook de laatste jaren van Normaal volmaakte.

Maar de gitaren, microfoons en drumstokken kunnen in de kast blijven nadat het kabinet maandagavond  aankondigde dat geen enkel evenement meer door mag gaan tot en met 1 juni. ,,Er is nog geen vervangende datum gevonden voor het concert”, zegt Alexandra Garton van concertorganisator Mojo. ,,We proberen de show naar het najaar te verzetten, maar we moeten met alle partijen kijken of dat mogelijk is.”

Mogelijk zelfs jaar uitgesteld

Volgens Garton kan ook niet uitgesloten worden dat Olderwets Høken een jaar wordt uitgesteld en pas op Hemelvaartsdag 2021 weer wordt gehouden. Het concert voor 25.000 mensen raakte al op de eerste dag van de voorverkoop uitverkocht. Mensen die al een kaartje hebben, hoeven niet te vrezen: het ticket blijft gewoon geldig voor toegang tot het concert op de alternatieve datum.

Wie onverhoopt niet kan op de nieuwe datum, kan het geld voor het gekochte kaartje terugkrijgen. Op de site van Ticketmaster staat hoe je dit het beste kunt doen.