Volledig scherm
De N18 in aanbouw. © Peter Zandee

Nieuwe N18 tussen Enschede en Groenlo op 2 mei open voor verkeer

GROENLO/EIBERGEN/HAAKSBERGEN/ENSCHEDE - Rijkswaterstaat stelt op woensdag 2 mei de Nieuwe Twenteroute tussen Groenlo en Enschede open voor het verkeer. Daarmee mondt jaren voorbereiding en anderhalf jaar bouwen uit in de gebruikname van de nieuwe 27 kilometer lange autoweg.

Dat heeft Rijkswaterstaat donderdagmiddag bekendgemaakt. Dinsdag 1 mei krijgen de bewoners uit de regio als eerste de mogelijkheid om te voet of op de fiets een kijkje te nemen op de nieuwe N18. 

Oplevering

De nieuwe weg wordt op 2 mei officieel geopend en daarna opengesteld voor het verkeer. Wegenbouwer Noaber18 is tot maandag 30 april bezig met de laatste werkzaamheden aan de nieuwe N18 en de oplevering van het project. De 27 kilometerlange, nieuwe autoweg is dan klaar voor het verkeer. 

Rijkswaterstaat wil de weg zo snel mogelijk openstellen, maar tegelijkertijd ook het publiek de mogelijkheid geven om eenmalig de nieuwe weg op een andere manier dan vanuit de auto te beleven. Daarom wordt dinsdag 1 mei een publieksdag op touw gezet.

Fietsen en wandelen

Het afgelopen jaar heeft Rijkswaterstaat veel ideeën gekregen voor de invulling van een publieksdag. Helaas moesten veel ideeën afvallen, omdat ze qua tijd, ruimte en veiligheid niet haalbaar bleken. Op 1 mei kunnen bewoners uit de regio fietsen en wandelen over de nieuwe N18 en zijn de aansluitingen Neede en Haaksbergen te bekijken. Daarnaast zijn er vanwege de meivakantie ook allerlei activiteiten speciaal voor kinderen.

Officiële opening

Op woensdag 2 mei openen de regionale bestuurders samen met directeur-generaal van Rijkswaterstaat Michèle Blom officieel de N18 Nieuwe Twenteroute. Na de officiële opening zal het verkeer over de nieuwe weg kunnen rijden.