Jan Zappeij is mede-oprichter van de Burgerbeweging Berkelland. Hij is geen onbekende in de Berkellandse politiek. De Ruurloër was eerder actief als raadslid (D66 en PvdA) en wethouder.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Zappeij is mede-oprichter van de Burgerbeweging Berkelland. Hij is geen onbekende in de Berkellandse politiek. De Ruurloër was eerder actief als raadslid (D66 en PvdA) en wethouder. © Jan Ruland van den Brink

Nieuwe politieke partij uit onvrede over politiek in Berkelland: ‘Stop windmolens en zonnepaneelwoestijnen!’

BORCULO - Inwoners van Berkelland kunnen volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen stemmen op een nieuwe politieke partij: de Burgerbeweging Berkelland. Eén van de initiatiefnemers is oud-raadslid (D66 en PvdA) en wethouder Jan Zappeij uit Ruurlo. 

 1. 

Ontwerper Johan Weernink van bekende overblijfbekers en broodtrommeltjes geridderd: ‘Boegbeeld van Mepal’
  PREMIUM

  Ontwerper Johan Weernink van bekende overblijf­be­kers en broodtrom­mel­tjes geridderd: ‘Boegbeeld van Mepal’

  LOCHEM/DIEPENHEIM - Dat de zojuist gepensioneerde Johan Weernink, hoofdontwerper van het Lochemse Mepal en bedenker van de iconische overblijfbeker, geliefd is onder zijn collega’s werd vandaag weer eens duidelijk. Tientallen van hen accepteerden het irritante snelteststokje in hun neus om zijn afscheidsfeestje bij te wonen. Waar hij werd verrast met een benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
 2. Eerst heet, dan nat: na hittegolf valt in één nacht in Achterhoek evenveel regen als normaal in één maand

  Eerst heet, dan nat: na hittegolf valt in één nacht in Achterhoek evenveel regen als normaal in één maand

  WINTERSWIJK - In de Achterhoek is in één nacht tijd (van zondag op maandag) bijna evenveel regen gevallen als normaal in de hele maand juni. Lokaal viel 50 millimeter regen tijdens de lange plensbuien. Ook in de rest van Oost-Nederland was het een natte boel. Meddo (Winterswijk) spande de kroon met een score van 51,6 millimeter regen. De zware regenval sluit naadloos aan op de hittegolf