Het verouderde en verpauperde pand waar de vroeger Super de Boer in zat. Het gebouw gaat waarschijnlijk volgend jaar tegen de vlakte en maakt plaats voor 12 nieuwe sociale huurwoningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het verouderde en verpauperde pand waar de vroeger Super de Boer in zat. Het gebouw gaat waarschijnlijk volgend jaar tegen de vlakte en maakt plaats voor 12 nieuwe sociale huurwoningen. © Arjan Gotink

Nieuwe sociale huurwoningen op plek van verpauperd supermarktpand in centrum Borculo

Er komen nieuwe sociale huurwoningen in het centrum van Borculo. Die worden neergezet op de plek waar nu nog het pand staat van de voormalige Super de Boer. De gemeente Berkelland kan dat pand slopen dankzij financiële steun van de Provincie Gelderland. Die geeft Berkelland 338.500 euro subsidie. ProWonen wil de woningen daarna neerzetten op de plek op de hoek Spoorstraat/Graaf Wichmanstraat.

  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.