Volledig scherm
Het Topteam Berkelland, dat nu wordt opgeheven, bij de presentatie in 2014. © jan Houwers

Nog maar één biljartteam Haarlo blijft eredivisie spelen

HAARLO – Haarlo zal komend seizoen met nog slechts één biljartploeg – HCR Prinsen - op het hoogste niveau uitkomen, in de driebandeneredivisie. De Stichting Promotie Biljarten Berkelland trekt de stekker uit het Topteam Berkelland, dat in de carambole-eredivisie speelde nadat veelvoudig landskampioen Etikon Haarlo als uitvalsbasis verruilde voor Rosmalen.


De reden voor het besluit is dat twee ploegen op het allerhoogste niveau niet langer financieel haalbaar zijn voor de Haarlose stichting. ,,Ons budget laat het niet meer toe om twee topteams in stand te houden’’, zegt woordvoerder Dinand Prinsen. ,,Daardoor was de keuze voor ons als bestuur snel gemaakt. Wij hebben de licentie van Topteam Berkelland teruggegeven aan de bond, de KNBB.”

De Haarlose stichting gaat zich in de aanstaande topteamcompetitie dus uitsluitend nog richten op het driebanden. Prinsen: ,,Daarbij hopen wij, mede door het aantrekken van Peter de Backer vanaf het begin mee te kunnen doen in de strijd om het landskampioenschap. We willen in ieder geval een play-offplaats behalen”.

Van Silfhout weg
Captain Michel van Silfhout uit Dieren heeft te kennen gegeven geen deel meer te willen uitmaken van het Haarlose driebandenteam. HCR Prinsen gaat voorlopig niet op zoek naar een vervanger voor hem. Het team bestaat in 2015/2016, naast de Belg De Backer, uit: Dick Jaspers uit Sint Willebrord, de Duitser Christian Rudolph, Jelle Pijl uit Hengelo, Anno de Kleine uit Helmond, Raymund Swertz uit Afferden, Dave van Geel uit Veldhoven en de Belg Johan Claessen.

Het Topteam Berkelland dat wordt opgeheven, bestond afgelopen seizoen uit captain Hans Klok uit Gelselaar, Roy van Raaij uit Kampen, de Tsjech Marek Faus, de Belg Eddy Leppens, de Duitser Sven Daske, de Fransman Alain Remond en reserve Brian ter Braak uit Haaksbergen. Het werd vierde in de voorbije competitie.