Volledig scherm
Edith Wiersma © michel beskers

Noodkreet voor opvang dieren in Eibergen heeft effect

EIBERGEN – De noodkreet van Edith Wiersma Arts van Stichting Animal Rescue uit Eibergen van afgelopen zondag op haar facebookpagina, heeft effect.

De dierenredster zette die noodkreet omdat ze haar van de buurman gepachte land kwijt raakt. Dat huurt ze al veertien jaar. De paarden en honden die zij opvangen hebben daardoor geen plek meer.

De Stichting Animal Rescue stopt. Ook omdat haar man Hein, na die donderslag bij heldere hemel, een herseninfarct kreeg en voorlopig niet meer inzetbaar is. Dat betekent dat de dieren elders opgevangen moeten worden of in het ergste geval afgemaakt. Het zijn dieren met een handicap. Op haar oproep werd vanuit het hele land massaal gereageerd. Maandag kwamen er verschillende mensen kijken en een hond ophalen. Voor de paarden wordt nog naar een alternatief gezocht.

​Verschrikkelijk
Omdat de landelijke media haar noodkreet heeft opgepikt, denkt Edith dat dit wel gaat lukken hoe zeer het wegdoen van de dieren haar ook aan het hart gaat. Vanuit IJmuiden kwam Lara Seegers (44) met haar zoon Ben (18) hond Teddy ophalen. “Ik vind het verschrikkelijk. Een vriendin deelde het bericht. Ik vind dit mooier dan een pup kopen. Daar wil ik best twee uur voor in de auto zitten.”

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement