Volledig scherm
Noordijk - Optocht tijdens het Noordijkse Pinksterfeest Editie AC Foto Jan Houwers JH20170603 © jan houwers

Noordijk maakt zich op voor Pinksterkermis

NOORDIJK - Noordijk maakt zich op voor vier dagen feest. De traditionele pinksterkermis staat voor de deur. 

Een grote optocht, live-muziek, talentenshow, spelletjes en een dorpsontbijt. De Needse buurtschap Noordijk maakt zich op voor de jaarlijkse Pinksterkermis.

Het Pinksterfeest start vrijdagmiddag om 14:30 uur met spelletjes voor de basisschoolkinderen in Noordijk. Die vinden plaats op het eigen feestterrein aan de Schoolweg.  Ter afsluiting worden tegen 16 uur de ballonnen opgelaten voor de wedstrijd. Hierna kunnen de kinderen deelnemen aan het doeltrappen op het feestterrein.

Volledig scherm
Noordijk - Optocht tijdens het Noordijkse Pinksterfeest © jan houwers

Om 16.30 uur begint het familie- en bedrijvenuurtje met medewerking van de Pinkster Kearls Noordijk. Vrijdagavond laten Noordijkse talenten hun kunnen zien bij Noordijk's got talent. De show begint om 19.30 uur. Na afloop is er live-muziek van de band Spijkerrock. De toegang is gratis!

Zaterdagmiddag trekt om half twee de optocht door de Noordijkse straten. Het thema van de bonte stoet is dit jaar 'Sport'. Na de optocht vinden de volksspelen zoals doelschieten, dogcartrijden, ringrijden, sjoelen en darten plaats. 

Volledig scherm
Een optocht maakt al jaren deel uit van de Pinksterkermis in Noordijk © jan houwers

Zaterdagavond zorgt vanaf 22 uur Q5 New Style voor sfeer in de feesttent. Dit is een combinatie van dj's en een liveband. Pinksterzondag is de kermis dicht, maar is er vanaf 12.30 uur wel een  beachvolleybaltoernooi.  

Pinkstermaandag begint om 9 uur met het ophalen van de schutterskoninginnen van vorig jaar met muziekverening Concordia. Om 10 uur is er het Noordijkse Ontbijtbuffet voor alle inwoners van het dorp. Om 11 uur begint het vogelschieten en zijn er ook andere volksspelen.  Ook is er de traditionele stoelendans. De Vlearmoesband, Kraakthelder en dj Jeronimo  zorgen voor de muziek.