Johan Vennevertloo (Rietmolen) en Tom Vleerbos en Teresa Moriana van Glasvezel Buitenaf
Volledig scherm
Johan Vennevertloo (Rietmolen) en Tom Vleerbos en Teresa Moriana van Glasvezel Buitenaf © Jelle Boesveld

Noordijk, Rietmolen en Rekken krijgen glasvezel

NOORDIJK - Inwoners van Noordijk, Rietmolen en Rekken krijgen glasvezel. Het vereiste aansluitpercentage van 35 procent is gehaald, net als in de andere Achterhoekse, kleine kernen.

Supersnel internet, online-televisie en bellen via breedband. Inwoners van Noordijk, Rietmolen en Rekken kunnen dat binnenkort via glasvezel doen. Glasvezel Buitenaf maakte woensdagmorgen in Bronkhorst bekend dat het minimaal vereiste aansluitpercentage van 35 procent van de huishoudens gehaald is in alle Achterhoekse kernen die meededen aan het project. 

Reden voor feestelijk gebak in het Wapen van Bronckhorst waar vertegenwoordigers van de kleine kernen zich verzameld hadden. „Ik ben er heel blij mee”, zegt Johan Vennevertloo uit Rietmolen. „Het is ook voor de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van een dorp belangrijk dat er snel internet aanwezig is”, aldus de oud-wethouder van Berkelland.

Alle kernen

„In totaal werd een gemiddelde van maar liefst 44,8 procent gehaald”, zegt Teresa Moriana van Glasvezel Buitenaf. Hierdoor krijgen niet alleen Noordijk, Rietmolen en Rekken, maar ook Baak, Bronkhorst, Drempt, Halle, Hoog-Keppel, Hummelo, Kranenburg, Laag-Keppel, Langerak, Nieuw-Wehl, Toldijk, Veldhoek en Wichmond glasvezel.

Inwoners van de kleine kernen konden zich tot 23 september aanmelden bij één van de providers die via Glasvezel Buitenaf internet, televisie en bellen aanbieden. Vorige week was in veel kernen het vereiste percentage nog niet gehaald. „Maar de laatste week liep het storm en is een enorme inhaalslag gemaakt. Het is net als met de belastingaangifte; veel mensen doen dit pas op het laatste moment”, aldus Marc Crans van Glasvezel Buitenaf.

Inwoners van de kernen die zich aangemeld hebben voor een abonnement bij één van de providers, krijgen nu voor de zomervakantie van 2020 gratis een glasvezelaansluiting in hun woning. Wie nog mee wil liften, moet snel zijn. Anders kost een glasvezelaansluiting 945 euro.

Vertegenwoordigers van kleine kernen in de Achterhoek zijn blij met het feit dat ze glasvezel krijgen
Volledig scherm
Vertegenwoordigers van kleine kernen in de Achterhoek zijn blij met het feit dat ze glasvezel krijgen © Jelle Boesveld