Volledig scherm
Het ven met een zeer rijke flora en fauna vormt het hart van het natuurreservaat Teeselinkven.foto Jos Korenromp onderwerp: teeselinkven foto: Jos Korenromp

Noordijkerveld en Teeselinkven groter

RIETMOLEN/NEEDE/BORCULO - De provincie Gelderland heeft als eigenaar van een aantal percelen in het Noordijkerveld en nabij het Teeselinkven een omgevingsvergunning aangevraagd voor het inrichten van een aantal percelen ten behoeve van natuur. B en W van  Berkelland zijn een procedure begonnen om de aanleg van de nieuwe natuur officieel mogelijk te maken.

Officieel mag het inrichten van de extra hectares natuur niet zomaar: in het bestemmingsplan buitengebied hebben de gronden de functie agrarisch. De aanvraag moet daarom worden behandeld net als plannen voor ander afwijkend grondgebruik. Maar omdat de aangrenzende natuurgebieden mooi aansluiten, voorziet de gemeente geen ernstige bezwaren. Sterker nog: de ontwikkeling sluit aan bij in de praktijk al ingezet beleid.

‘Natuur'

Zo is een groot deel van het Noordijkerveld al natuurlijk ingericht, terwijl het perceel aan de Flipsweg aansluit op het natuurgebied Teeselinkven. Zowel het Noordijkerveld als het Teeselinkven zijn in het voorontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Berkelland 2016' al voorzien van de bestemming ‘Natuur’.