Volledig scherm
PREMIUM
Uitzicht op Hof van Eckberge vanaf het nieuwe viaduct over de N18, waarover de Lintveldseweg de nieuwe autoweg passeert. © Peter Zandee

Olden Eibergen met N18-viaduct
weer buurtschap vol verbindingen

EIBERGEN - Geruisloos - dankzij nieuw 'fluisterstil' asfalt - is afgelopen weekend het nieuwe viaduct in de Lintveldseweg in gebruik genomen. Geen lintendoorknipperij of escortes met knipperende lichtjes, maar gewoon: borden aan de kant en gáán.

Bij beleefaccommodatie Hof van Eckberge zijn ze natuurlijk blij. Want speelvoorzieningen en dierenverblijven komen nu opnieuw in het zicht van passanten. En dat komt speelwensen van passagiers al snel ten goede. Geen wonder dat Hof van Eckberge-eigenaar Maarten Reimes de ingebruikname van het N18-viaduct feestelijk meldde via social media. „Wat óók scheelt, is de bereikbaarheid vanuit plaatsen iets verderop in de regio. Neem Enschede en Hengelo. Nu kunnen we zeggen: bij Enschede de N18 op, afrit 12 bij Eibergen eraf en je bent er zo..."

  1. Vernieling escaleert tot schietpartij: agent én twee anderen gewond in Winterswijk
    Update/ Video

    Vernieling escaleert tot schietpar­tij: agent én twee anderen gewond in Winters­wijk

    WINTERSWIJK - Wat begon met een melding over een vernieling liep vannacht volledig uit de hand. Na het slopen van een woning aan de Keizersdwarsweg in Winterswijk vertrokken drie verdachten in eerste instantie, maar het drietal keerde terug met één of meerdere wapens. ,,Op dat moment is er geschoten waarbij een politiecollega gewond is geraakt,’’ meldt de politie. De politie heeft in totaal vijf mensen gearresteerd.