Volledig scherm
De spoorwegovergang in de Greversweg eerder, met alleen waarschuwingsborden. © dG

Onbewaakte spoorwegovergang bij Aalten afgesloten

AALTEN - In het buitengebied van Aalten heeft de gemeente afgelopen week een onbeveiligde overweg opgeheven. De overgang is afgesloten met betonblokken en prikkeldraad. Dat meldt het vakblad SpoorPro in de online-uitgave. 

Op een later moment zal ProRail de overwegbeplating uit het spoor verwijderen en de afschermende hekken doortrekken. De niet actief beveiligde overweg  aan de Groot Heinenweg werd tot nu toe vooral gebruikt door wandelaars en agrariërs. 

Alternatieven

Volgens ProRail kunnen zowel Stichting Wandelnet als recreatieve belangenbehartigers zich vinden in de afsluiting. Er zijn namelijk alternatieven in de buurt om het spoor te kunnen passeren. Een agrarische kavelruil heeft een boer langs het spoor uitkomst geboden: hij hoeft niet langer met vee of tractor over het spoor. 

De nabije overgang in de Tuunterweg is al beperkt tot langzaam verkeer. Daar komen nog waarschuwingslampen, bomen en bellen bij. Op deze plek kunnen ruiters het spoor kruisen. Een andere nabijgelegen kruising (Kleuverspad/Stationsweg) wordt later eveneens afgesloten. Onlangs werd in het buitengebied van Winterswijk ook al een onbewaarkte overgang afgesloten.