FDF-voorman Thijs Wieggers (in de tractor) in gesprek met een agent. De boeren verzamelden zich vrijdag in Zoetermeer om actie te gaan voeren bij supermarktbranchevereniging CBL in Leidschendam. Na het protest werd Wieggers opgepakt in Bleiswijk.
Volledig scherm
PREMIUM
FDF-voorman Thijs Wieggers (in de tractor) in gesprek met een agent. De boeren verzamelden zich vrijdag in Zoetermeer om actie te gaan voeren bij supermarktbranchevereniging CBL in Leidschendam. Na het protest werd Wieggers opgepakt in Bleiswijk. © ANP

Onder dreiging van pistool opgepakte FDF-voorman wilde met trekker naar McDonald’s

BLEISWIJK/ MARIËNVELDE - De 39-jarige boer uit de Achterhoek die vrijdagavond is aangehouden na het boerenprotest bij het CBL in Den Haag, mocht van de politie niet met een groep trekkers naar McDonald’s om een hapje te eten.

 1. Beroering in het bisdom: column maakt veel los onder voor- en tegenstanders van de kardinaal

  Beroering in het bisdom: column maakt veel los onder voor- en tegenstan­ders van de kardinaal

  LEZERS SCHRIJVEN | De column Kaf en Koren van Theo Krabbe zorgde voor beroering binnen het aartsbisdom. De vergelijking van kardinaal Eijk met de gewezen president Donald Trump was voor menig parochiaan nog tot daar aan toe. De oproep om geen geld meer te doneren aan de katholieke kerk, omdat alles in de zakken van het bisdom zou verdwijnen, leidde tot protest. Parochiebesturen zijn boos. Maar er zijn ook katholieken die de opvattingen van Krabbe onderschrijven.
 1. Heftige bodycambeelden fotograaf tijdens rellen in Eindhoven
  Play

  Heftige bodycam­beel­den fotograaf tijdens rellen in Eindhoven

 2. Sanna krijgt als eerste haar tweede coronaprik
  Play

  Sanna krijgt als eerste haar tweede coronaprik