Volledig scherm
Het Needse Onderwijsplein in aanbouw, vanuit de lucht gezien. © Assink lyceum/MaxX

Onderwijsplein in Neede gaat officieel open

NEEDE - Het Onderwijsplein in Neede, het samenwerkingsverband tussen Het Assink lyceum en de praktijkschool MaxX, wordt donderdagmiddag officieel in gebruik genomen.


In het voormalige industriepand aan de Parallelweg begint die dag de bijeenkomst om 15.30 uur met een talkshow, die geleid wordt door televisiepresentator Harm Edens. Hierin komt ter sprake wat de toekomstvisie van de school is en wat ouders en leerlingen daaraan kunnen bijdragen. Aansluitend worden de nieuwe naam en het logo van het gezamenlijke Onderwijsplein onthuld.

Na het officiële gedeelte bestaat vanaf 16.30 uur de gelegenheid het gebouw te bekijken, onder het genot van een hapje en een drankje. Dan zijn ook de ruimten in het verbindingsgedeelte tussen de panden van beide scholen aan de Parallelweg in Neede te bezoeken. Van die ruimten kunnen de twee scholen samen gebruikmaken. Het beroepsonderwijs op het plein werkt verder samen met het bedrijfsleven. In de speciaal ingerichte innovatieruimte kunnen (startende) ondernemers werken en vergaderen.