Volledig scherm
© Theo Kock

Ongeneeslijk zieke Latuputty uit Winterswijk trouwt met grote liefde Melatie

WINTERSWIJK - Roman Latuputty zit in een emotionele rollercoaster. In tweeënhalve maand verliest hij zijn vader en broer door een woningbrand en blijkt hij zelf ongeneeslijk ziek. Nu treedt Latuputty in het huwelijksbootje.

Tijdens een woningbrand in de Ligusterlaan 35 in Winterswijk komen de vader (66) en broer (38) van Latuputty om het leven. Zijn moeder komt met de schrik vrij. Toen Latuputty in de nacht 20 maart bij het huis ging kijken, kwam er een steekvlam boven het huis huis.

Huwelijk
Zaterdag stapte Roman zelf met Melatie, die hij al lang kent en met wie hij een 15-jarige zoon heeft, in het huwelijksbootje.

Geschokt
De Molukse gemeenschap in Winterswijk is geschokt na het overlijden van de vader en broer van Latuputty. Vader Tonnie was ooit een voortreffelijke zaalvoetballer en zoon Stephan was ook geliefd in het dorp. De begrafenis wordt door ongeveer duizend mensen bezocht. Molukkers uit het hele land komen naar Winterswijk.

Ziekte
Latuputty voelt zich voor de brand al niet lekker. Uiteindelijk wordt hij half april doorgestuurd naar het ziekenhuis daar wordt geconstateerd dat hij een longembolie heeft. ,,Vervelend, maar daarvan kun je redelijk herstellen", zegt Roman. ,,Alleen knapte ik niet op. In juni zou ik een vervolgafspraak hebben. Maar het ging alleen slechter, ik ging de ziektetewet in en meldde me met 39,3 graden koorts bij de eerste hulp. Er volgde onderzoek en op de woensdag na Pinksteren kwam de uitslag: leverkanker en ze kunnen me niet meer helpen. Voor de tweede keer binnen twee maanden staat mijn leven op de kop."

Trouwen
De artsen geven Roman nog twaalf maanden. En nog drie maanden extra mét chemo. Maar het kan ook sneller afgelopen zijn. ,,Als ik koorts heb, zoals vannacht, knijp ik hem", zegt Roman. ,,Zou dit het zijn, denk ik dan. Ik wil natuurlijk nog trouwen." Zaterdag trad Latuputty in het huwelijksbootje met zijn Melatie.

Volledig scherm
Roman Latuputty en zijn vrouw Melatie © Theo Kock