Ook een boerenprotest op Rietmolense basisschool

VideoRIETMOLEN  - Menig vader of moeder is er niet bij, omdat ‘ie de afgelopen nacht met een andere tractor al koers heeft gezet naar Bilthoven en Den Haag. Maar er zijn nog genoeg trotse boeren over, voor een eigen actie bij basisschool St. Jozef.

Kom niet aan de boeren in Rietmolen. Bijna iedereen in het kerkdorp is links- of rechtsom wel ergens verbonden met de landbouwsector. Als je zelf niet op een boerderij woont en werkt, misschien wel als dierenarts, bouwvakker. Of meester of juf op een school waar het deze woensdag op het plein krioelt van de traptrekkers... Het team van de St Jozef geeft ruim baan aan een eigen Rietmolense boerenactie, op de dag waarop ‘tout’ de landbouwsector opstoomt naar het RIVM en het Binnenhof.

  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.