Drukte bij Hilgelo, let op dit is een archieffoto.
Volledig scherm
Drukte bij Hilgelo, let op dit is een archieffoto. © Archieffoto Theo Kock

Ook plas Hilgelo bij Winterswijk sluit: ‘Het wordt nu echt te druk’

WINTERSWIJK -  Kom niet meer naar recreatieplas ’t Hilgelo vandaag. Die oproep doet burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk. Het is te druk.

Topdrukte bij recreatieplas ’t Hilgelo. Het is Hemelvaartsdag, de mensen zijn vrij en de zon schijnt volop. Maar minimaal anderhalve meter afstand van elkaar te houden wordt steeds lastiger en daarom laat beheerder Leisurelands geen nieuwe mensen meer toe tot het terrein. Dit in samenspraak met de politie.

Mensen die nu arriveren, worden weggestuurd. Mensen die er al zijn, mogen blijven. Burgemeester Joris Bengevoord benadrukt dat het niet de bedoeling is dat vrienden in grote groepen bij elkaar gaan zitten. ,,En dat gebeurt wel. Doe het niet. Dat kan nog niet”, zegt hij.

Leisurelands sloot eerder op de dag ook al twee stranden op Rhederlaag bij Rheden. Ook daar kwamen te veel mensen op af.

Traditiegetrouw komen er veel Duitsers op Hemelvaartsdag naar Winterswijk. Het was druk in de binnenstad, maar niet te druk, zo meldt Bengevoord. ,,Mensen hielden daar goed afstand van elkaar. Ik heb overigens niet gehoord dat er nu veel Duitsers waren. Er komen altijd veel toeristen naar Winterswijk. Daar zitten veel Duitsers bij, maar ook mensen uit het westen van het land.”