Groenten- en fruithandelaar Rob van Gemert bij een van de handwasinstallaties voor zijn kraam op de markt in Neede. Marktmanager Annet ten Hoopen maakt er graag gebruik van.
Volledig scherm
PREMIUM
Groenten- en fruithandelaar Rob van Gemert bij een van de handwasinstallaties voor zijn kraam op de markt in Neede. Marktmanager Annet ten Hoopen maakt er graag gebruik van. © Peter Zandee

Op de markt in Neede en Eibergen houdt iedereen afstand

NEEDE/EIBERGEN - Rood-wit afzetlint is op de grond geplakt. Dat helpt bezoekers van de weekmarkt in Neede en Eibergen deze dinsdagmorgen om voldoende afstand te bewaren. 

Marktmeester Annet ten Hoopen is in Berkelland normaal gesproken slechts in Neede actief, maar heeft vandaag ook in Eibergen de markt voorbereid. „Er is iedereen alles aan gelegen om te laten zien dat we dit qua veiligheidsmaatregelen aankunnen”, zegt ze, wijzend op de linten op het Needse Vlearmoesplein. Waar de weekmarkten in Enschede en Winterswijk vanwege de vele Duitse bezoekers zijn afgelast, willen marktkooplieden  laten zien dat de markt overweg kan met de coronaregels.