Opnieuw grote brand in Achterhoek: vuurzee verwoest boerderij

videoEen boerderij in het buitengebied van Vorden is afgelopen nacht in vlammen opgegaan. Nadat er brand uitbrak was de woning met rieten kap niet meer te redden.

De brand brak omstreeks 01.30 uur uit in de boerderij aan de Wiersserbroekweg. Bij aankomst van de brandweer stond de rieten kap in lichterlaaie. De bewoners wisten zichzelf en hun hond op tijd in veiligheid te brengen.

Hoewel de brandweerkorpsen van Vorden, Ruurlo, Barchem, Laren én Zutphen het vuur probeerden te bestrijden, bleek er al snel geen redden meer aan. Amper een half uur na de melding moest de woning al als verloren worden beschouwd. De brandweer zette daarom in op de bescherming van naastgelegen bebouwing.

Na ongeveer drie kwartier blussen was de brand onder controle. Voor de bewoners werd tijdelijk onderdak geregeld. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Volledig scherm
Het vuur legde de boerderij volledig in de as. © GinoPress B.V.

Tweede brand

Het is de tweede keer deze week dat Vorden wordt opgeschrikt door een flinke brand. Afgelopen dinsdag werden op het industrieterrein aan de oostkant van het dorp twee loodsen van een autobedrijf en een plasticverwerker in de as gelegd. Deze brand had grote gevolgen, mede doordat er asbest vrijkwam.

Hieronder beelden van de brand van afgelopen dinsdag:

Volledig scherm
© Patrick van Gemert/Zutphens Pers
Volledig scherm
© Persbureau Heitink