Het Eibergse openluchttheater in andere tijden: tijdens de uitvoering van de De Passie vorig jaar.
Volledig scherm
Het Eibergse openluchttheater in andere tijden: tijdens de uitvoering van de De Passie vorig jaar. © Lars Smook

Oproep aan musici en kunstenaars: geef een solo-optreden in Eibergse openluchttheater

EIBERGEN - Om een ‘positief geluid in deze zware tijden’ te brengen, begint het Eibergse Openluchttheater een ‘Buitengewoon podium’. Musici, al dan niet professioneel, kleinkunstenaars, dichters en andere creatieve geesten kunnen vanaf zaterdag een boodschap uitdragen op het podium van het lege theater. Solo, vanwege de veiligheid.

Het bestuur van het Eibergse theater op De Maat wil op deze manier wat positiviteit de wereld inslingeren en - letterlijk - een podium bieden aan musici en kunstenaars. „Het is voor zowel het openluchttheater als artiesten onduidelijk hoe lang Nederland op slot blijft”, aldus het bestuur. „Je merkt nu al dat artiesten en kleinkunstenaars contact met publiek missen en dan maar een soort van huisconcert geven en dat streamen. Wij verplaatsen die huiskamer nu naar ons theater.”

Opname

Bestuursleden van het OLT maken een opname van het optreden ‘met bescheiden middelen’ en plaatsen het op de Facebook-pagina van het theater. „Bovendien kunnen we het delen in de nieuwsbrieven voor onze drieduizend donateurs.” Een optreden mag tussen de 30 seconden en 4 minuten duren. Uit voorzorg kunnen er uitsluitend solo-optredens worden gedaan. „De kracht zit hem in de eenvoud. We zitten in een zware tijd. Hoe fijn is het om dan af en toe iets positiefs te ontvangen of te delen.”

De juf missen

Iedere inzender krijgt vijftien seconden de gelegenheid om zijn of haar performance toe te lichten. Ook kinderen die bijvoorbeeld hun juf missen en willen toezingen zijn welkom. Het openluchttheater neemt alle veiligheidsadviezen in acht en blijft ‘Buitengewoon Podium’ doen, zolang het verantwoord is, meldt het bestuur. Wie mee wil doen, kan mailen naar algemenezaken@openluchttheatereibergen.nl met naam, idee en telefoonnummer. In overleg wordt een moment gekozen om een de opname in het theater te doen.