Jan Pieter de wilde bij Kuster Energy op Laarberg. Naast tanken gaat de 'hub' ook elektrisch laden faciliteren, waarbij ter plekke gewonnen zonnestroom wordt toegepast.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Pieter de wilde bij Kuster Energy op Laarberg. Naast tanken gaat de 'hub' ook elektrisch laden faciliteren, waarbij ter plekke gewonnen zonnestroom wordt toegepast. © Annina Romita

Opwekken en opladen op dezelfde plek: Achterhoek rijp voor zonnelaadstations

GROENLO/EIBERGEN - Onderweg laden met ter plaatse gewonnen zonnestroom. Agem, Kuster Energy en Amperapark gaan zich gedrieën inzetten voor zonnelaadstations in de Achterhoek. Het eerste komt in Groenlo, het tweede in Doetinchem. „Inmiddels heeft zich ook al een Achterhoekse gemeente gemeld.”

  1. Brood van Achterhoeks meel dat ‘smaakt als een gebakje’ gaat op voor wereldtitel in Parijs
    PREMIUM
    Video

    Brood van Achter­hoeks meel dat ‘smaakt als een gebakje’ gaat op voor wereldti­tel in Parijs

    SILVOLDE/EIBERGEN - Een puur Achterhoeks brood, gemaakt van meel dat in de Achterhoek is verbouwd én gemalen, dingt in Parijs mee naar de wereldtitel broodbakken. Het meel komt van rode emmer, een oud tarweras dat in Silvolde is aangeplant. De kwaliteit en smaak zijn uitzonderlijk, zegt oud-bakker Hans Som uit Didam. In Eibergen is het brood te koop bij bakkerij Schreuder.