Volledig scherm
De Oldenzaalse Oranjespits Jill Roord (rechts) duelleert met de Finse Roosa Toivanen. © Jan Houwers

Oranjemeiden blijken heel populair in Eibergen

EIBERGEN - Liefst 1.253 betalende bezoekers kwamen zondagmiddag een kijkje nemen op sportpark De Bijenkamp. Een bewijs dat Oranje lééft in Eibergen. En passant wisten de Oranje-vrouwen onder 19 jaar zich te plaatsen voor het Europees kampioenschap, komende zomer in Slowakije.


Met een stralende glimlach stond vicevoorzitter Jan Schäperclaus van de organiserende club te genieten van zoveel toeloop voor dit EK-kwalificatieduel. „We hebben liefst 1.253 bezoekers vanmiddag”, zegt hij. „Dat hebben we hier op ons nieuwe hoofdveld nog nooit eerder meegemaakt. Ja, de derby’s tegen Sportclub Neede trekken altijd veel publiek. Maar het is al wel tien jaar geleden dat er zoveel mensen op een wedstrijd bij ons afkwamen. We hebben zelfs moeten besluiten om ons vroegere hoofdveld dit keer maar te gebruiken als parkeerplaats.”

Veel vrijwilligers
Ook de aanwezige bobo’s van de KNVB waren blij verrast door zo’n grote opkomst van voetballiefhebbers. Schäperclaus: „Ze vertelden me dat dit nog niet hadden beleefd bij Oranje onder 19 jaar.” FC Eibergen schakelde zo’n zeventig vrijwilligers in voor het treffen. „We zijn gelukkig een grotere vereniging, dus we hoefden niet te bedelen of de leden zich hiervoor wilden inspannen. Iedereen wilde er iets van maken. Als FC Eibergen kunnen we zo bovendien een mooi visitekaartje afgeven aan de KNVB”, liet Schäperclaus weten.

Oranje lééfde dus in Eibergen, maar de meiden onder 19 jaar - met in een hoofdrol de Oldenzaalse FC Twente-spits Jill Roord - overleefden er ook nog eens. Na de hervatting kwam de Finse ploeg op voorsprong door gekluns in de doelmond, maar Sisca Folkertsma schoot vervolgens via de penaltystip Oranje onder 19 jaar naar het EK in Slowakije.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement