Volledig scherm
Broer ter Woerds © Boudewijn Poldermans

Oud-voorzitter van VV Lochuizen overleden

LOCHUIZEN – Met het overlijden van Herman ‘Broer’ ter Woerds verliest Lochuizen een van zijn markantste persoonlijkheden. De in 1930 geboren Ter Woerds genoot vooral bekendheid vanwege zijn grote inzet voor de voetbalvereniging Lochuizen.

In 1946 was hij een van de mede-oprichters van de club. In 1959 werd hij voorzitter, en onder zijn leiding groeide de vereniging fors. De accommodatie werd uitgebreid, er kwamen dames- en meisjesvoetbal en jeugdelftallen.

Paasvuur
Na 31 jaar legde hij de voorzittershamer neer. Vanaf 1990 bleef Ter Woerds actief als lid van de vut-ploeg om het sportcomplex te onderhouden Buiten het voetbal om was hij betrokken bij het jaarlijkse paasvuur, dat hij als oudste inwoner van Lochuizen mocht ontsteken. Hij hielp met het onderhoud van de begraafplaats, en zong liefst 65 jaar mee in het koor Ceacilia.

Hoogtepunt
Herman ter Woerds maakte kort voor zijn overlijden nog een hoogtepunt mee: de derby Sportclub Neede tegen vv Lochuizen, die op 8 oktober door 1500 mensen wordt gevolgd. Nadat Lochuizen met 1-0 won liep een van blijdschap huilende Ter Woerds het veld op.

Afscheidsdienst
Afgelopen zaterdag stierf Herman ter Woerds aan de gevolgen van een ernstige nierziekte. Donderdagavond is er van 19.30 tot 20.00 uur de mogelijkheid tot condoleren aan de Diepenheimseweg 28 in Neede. Vrijdag is er om 10.30 uur een afscheidsdienst in de parochiekerk van de H. Caecilia in Neede, waarna de begrafenis volgt en daarna het condoleren in De Olde Mölle te Neede.