Chiel Meekes (27)
Volledig scherm
Chiel Meekes (27) © Lars Smook

Partijgroothandel in voormalige fabriek Interwand Eibergen

EIBERGEN - Na anderhalf jaar leegstand heeft een deel van de Interwandfabriek in Eibergen een nieuwe invulling. Chiel Meekes (27) uit Groenlo bouwt er zijn handelsonderneming verder uit.

Chiel Meekes Handelsonderneming, ook bekend als Partijgroothandel.nl, koopt restpartijen op en verkoopt deze vervolgens op een andere plek. Vaak betekent dit dat die producten geëxporteerd worden naar het buitenland: Polen, Hongarije, Tsjechië maar ook Afrikaanse en Aziatische landen. Met die spullen is niets mis, geeft Meekes aan. Het is allemaal legale handel. „Producenten moeten ze alleen niet terugvinden in hun eigen markt, tegen een lagere prijs. Je moet dus wel weten waar je het op de markt kan brengen.”

Meekes begon zijn bedrijf in 2006, op 18 jarige leeftijd, en bouwde het in een kleine tien jaar uit. Van een schuurtje in Groenlo ging hij naar een pand van eerst 450 vierkante meter in Ruurlo. Dat werden later drie verschillende locaties in Ruurlo, in totaal zo'n 6000 vierkante meter.

Dat bleek in de praktijk wat onhandig. Daarom besloot Meekes het bedrijf, waar inmiddels 15 mensen werken, te verplaatsen naar Eibergen. Momenteel zijn ze bezig met het inrichten van de vier grote loodsen, in totaal 8400 vierkante meter. De eerste stellingen zijn opgebouwd, de eerste vracht is al uitgestald. Twee loodsen worden direct gebruikt als opslag, de andere blijven vooralsnog even wat ze zijn.

Aan de voorkant van het gebouw, tegenover Hartemink, komt er nog 800 vierkante meter kantoorruimte en een showroom bij. Meekes verwacht dat dit deel rond april 2016 in gebruik kan worden genomen.

Vanaf januari is het bedrijf vanuit Eibergen operationeel

  1. Eerste digitale raadsvergadering Bronckhorst faliekant mislukt: geen geluid, te late start en plots einde

    Eerste digitale raadsverga­de­ring Bronck­horst faliekant mislukt: geen geluid, te late start en plots einde

    HENGELO (Gld) - De eerste digitale raadsvergadering van de gemeenteraad van Berkellands buurgemeente Bronckhorst is donderdagavond faliekant mislukt. De vergadering begon ruim een kwartier te laat, vervolgens waren de sprekers niet te horen en in de mededeling over de reden voor de schorsing stond een tikfout. En toen duidelijk werd dat het niet meer ging lukken, werd de livestream plotseling beëindigd.