Volledig scherm
Gamen in groepsverband met FIFA op festival Pigpop. © Peter Zandee

Pigpop in Voor-Beltrum gaat voor veelzijdigheid

VOOR-BELTRUM - De ‘wei’ in op een volksfeest? Op het eigentijdse festival Pigpop in de buurtschap Voor-Beltrum kan het ook digitaal. Gamers nemen deze zondagmiddag naast elkaar plaats achter grote beeldschermen voor een toernooitje FIFA.

Eigenlijk... is zelf een balletje trappen leuker dan gepruts achter een beeldscherm. Maar ter afwisseling is een potje digitaal gamen ook aardig. En met een stel kameraden helemaal. Bovendien komt de hele voetbalwereld evengoed voorbij, met wereldclubs en dito spelers. En dat ‘tussen de varkens’ in Beltrum...

Pigpop is een gezonde combinatie zelfspot op het imago van Beltrum als varkensdorp als ook een knipoog naar het leukere alternatieve festival. Ga gerust aan de djembe als ‘iedereen’ daar een keer aan toegeeft. En ben je er te stoer voor? Dan wacht de saloon en nog veel meer in westernstijl. Waar oudere Pigpopbezoekers vooral geboeid zijn door muziek en drankjes en hapjes, valt er voor jongeren op zondagmiddag van alles te doen. En soms... blijken de Pigpop-organisatoren als geen ander te weten welke basale behoeften volstaan voor even chillen: gratis wifi.

Volledig scherm
Gratis wifi in een hoekje van het festivalterrein. © Peter Zandee