Volledig scherm
Aan de Visschemorsdijk in het buitengebied van Neede heeft de politie donderdagavond, in samenwerking met het Agentschap Telecom, een illegale zender in beslag genomen en ontmanteld. © News United / 112 Achterhoek-nieuws

Piratenzender uit de lucht gehaald in buitengebied Neede

NEEDE - Een opvallende vondst aan de Visschemorsdijk in Neede: er werd donderdagavond een zendmast van maar liefst 65 meter hoog aangetroffen. De mast bleek te horen bij een illegale radiozender. 

Naast de zendmast werden ook drie zeecontainers aangetroffen. In een van de containers bevond zich een groot aggregaat die de apparatuur van elektriciteit voorzag. Alle aangetroffen apparatuur is door de politie in samenwerking met het Agentschap Telecom in beslag genomen en ontmanteld. 

De mast en containers stonden opgesteld achter wat bomen aan de Visschemorsdijk , dit is een natuurgebied van Staatsbosbeheer. Onderzoek moet uitwijzen van wie de zender was. Volgens REGIO8 gaat het om een mast van piratenzender Rijzende Zon en Combinatie Twente. Er zijn vooralsnog geen aanhoudingen verricht.