Volledig scherm
Vertegenwoordigers van de verschillende clubs bij de ondertekening van de plannen. Op de voorgrond links SSB-voorzitter Mark Ribbers, rechts Theo Helmers van VIOS Beltrum. © Marco Heutinck/PR SSB

Plannen voor survivalbaan én meer
op complex VIOS Voetbal in Beltrum

BELTRUM - De accommodatie van VIOS Voetbal op sportpark De Sonders krijgt volgend jaar een bredere invulling. Landschapsontwerper Gerben Huurneman heeft in opdracht van onder meer VIOS Voetbal en Stichting Survivalrun Beltrum (SSB) een opzet bedacht voor onder meer een survivalbaan.

Acht verenigingen cq maatschappelijke organisaties in Beltrum hebben de handen ineengeslagen. Ze tekenden vrijdag een overeenkomst rond de opzet van een ‘vitaal sportpark’ op het complex van VIOS Voetbal.

Neede

De survivalsport zit in Beltrum al langer in de lift. Stichting Survivalrun Beltrum (SSB) telt inmiddels 170 leden. Zo’n jaar geleden heeft de SSB contact gelegd met VIOS Voetbal, om tot nadere samenwerking te komen. In Neede bestaat al een gecombineerde accommodatie: daar trainen survivalsporters bij Sportclub Neede op een survivalbaan aan de rand van sportpark ‘t Haantje.

Beltrum

Ronald Stapelbroek van de werkgroep die in Beltrum het afgelopen jaar aan de plannen heeft gewerkt, meldt dat hier steeds meer organisaties hebben aangehaakt. Behalve voetbal en survivalsport doen ook de volleybal- en tennisclub mee, basisschool De Sterrenboog, ouderenclub KBO en coaching/trainingsaanbieder Outrac.

Subsidieverzoeken

De initiatiefnemers melden dat zowel de gemeente Berkelland als de Sportfederatie Berkelland positief hebben gereageerd op de plannen. Zowel bij de gemeente Berkelland als bij de provincie Gelderland is een verzoek ingediend om financiële steun.

Jeu de boules

Als de financiering voor het geheel rondkomt, wordt behalve een survivalbaan op het complex ook een jeu de boules-baan, een beachvolleybalveld en een tennisveld aangelegd. De verschillende partijen gokken erop wekelijks zo’n 250 sporters extra naar De Sonders te trekken.