Volledig scherm
Sophie Stevenson © Facebook

'Player' Jesse (21) uit Doetinchem kan tekstbericht met 'pig' niet herinneren

DOETINCHEM - De 21-jarige Jesse Mateman uit Doetinchem kan zich niet herinneren dat hij de Britse Sophie Stephenson een bericht met 'Pig' erin heeft gestuurd, toen zij op Schiphol op hem stond te wachten. Hij zegt in Spanje wel seks te hebben gehad met het meisje en mogelijk het woord 'Pig' daar wel te hebben gebruikt, schrijft advocaat Yehudi Moszkowicz in een verklaring.

In de verklaring staat dat Jesse het woord 'Pig' mogelijk wel heeft gebruikt met betrekking tot de seksuele handelingen tussen de twee tijdens zijn vakantie. Maar hij kan zich dit naar eigen zeggen niet herinneren.

,,Als hij ooit het woord 'Pig' heeft gebruikt dan is dat uitsluitend tijdens zijn verblijf in Spanje geweest en kan dat uitsluitend betrekking gehad hebben op de manier waarop de seks tussen hen is bedreven. Het heeft in ieder geval geen betrekking op haar persoon of uiterlijk'', aldus de raadsman in een recent op Twitter geplaatste verklaring.

Op jacht

Volledig scherm
Yehudi Moszkowicz © ANP

Engelse media zijn nog steeds op jacht naar de 21-jarige Jesse uit Doetinchem. De jongen staat wereldwijd in het middelpunt van de belangstelling om de vermeende 'laffe manier' waarop hij de Engelse Sophie Stephenson heeft gedumpt. Jesse zegt dat Sophie het hele verhaal heeft verzonnen.

Tegen een verslaggever van Metro zei Jesse maandag: ,,Dat hele verhaal is volledig verzonnen. Ik ken dat hele spel niet en niemand in mijn omgeving. Ik word hier gewoon kapotgemaakt. Na dat stuk op Geenstijl zijn mijn ouders, mijn zus en ik bedreigd. Het is een heksenjacht.’’