Volledig scherm
Brandweerlieden bij het schuurtje achter de woning aan de Von Stauffenberg-Strasse. © Vrijwillige brandweer Vreden

Politie onderzoekt oorzaak
schuurbrand in Vreden

VREDEN - Aan het eind van de middag is dinsdag in Vreden aan de Von Stauffenberg-Strasse een vrijstaande schuur achter een woning in vlammen opgegaan. De politie onderzoekt of sprake is geweest van brandstichting.

Het ging bij de brand namelijk om een schuur waarin slechts fietsen stonden gestald. Daarvan was nadien weinig meer over. 

In totaal 15 vrijwillige brandweerlieden snelden op de Von Stauffenberg-Strasse toe, nadat alarm werd geslagen over een 'kleine brand'. Zichzelf tegen het inademen van rook beschermend, drongen de spuitgasten met  blusmiddelen  door in het schuurtje, om er achter te komen dat dat op fietsen na leeg was.

Volledig scherm
De resten van de fietsen in de stenen berging. © Vrijwillige brandweer Vreden
  1. Vernieling escaleert tot schietpartij: agent én twee anderen gewond in Winterswijk
    Update/ Video

    Vernieling escaleert tot schietpar­tij: agent én twee anderen gewond in Winters­wijk

    WINTERSWIJK - Wat begon met een melding over een vernieling liep vannacht volledig uit de hand. Na het slopen van een woning aan de Keizersdwarsweg in Winterswijk vertrokken drie verdachten in eerste instantie, maar het drietal keerde terug met één of meerdere wapens. ,,Op dat moment is er geschoten waarbij een politiecollega gewond is geraakt,’’ meldt de politie. De politie heeft in totaal vijf mensen gearresteerd.