Volledig scherm
Wethouder Anjo Bosman met 'kantine-variant' op PMD-bak. © Peter Zandee

Poll: Wilt u een extra pmd-bak? Of gewoon vaker inzamelen dat plastic?

BORCULO  - Inwoners van Berkelland klagen over overvolle pmd-containers. Is de bak te klein of moet íe gewoon vaker geleegd worden?

Sinds 1 juli 2019 hebben alle huishoudens in Berkelland een container voor plastic, metalen en drankkartons (pmd) gekregen. Tegelijk is de inzamelfrequentie van het pmd-afval verlaagd van één keer per twee weken naar één keer vier weken. Vooral grote gezinnen in Berkelland komen hierdoor in problemen. Hun pmd-container is soms na twee weken al overvol. Dus gooien ze het pmd-afval maar in de grijze kliko. De invoering van de pmd-container werkt dan averechts. In plaats van meer, wordt er dan minder afval gescheiden in Berkelland.

De VVD kondigt aan in de komende raadsvergadering met een motie te komen om elk huishouden in Berkelland gratis een extra pmd-container te geven, als ze dat willen. Veel Berkellanders willen echter niet nog een bak bij huis en pleiten voor vaker inzamelen van het pmd-afval. Wat is volgens u de oplossing? Geef uw mening en doe mee met de poll.

Poll

Wat is de oplossing van het pmd-probleem in Berkelland?

  • Geef iedereen die dat wil gratis een extra-pmd container (8%)
  • Haal het pmd-afval weer elke twee weken op in plaats van elke vier weken (66%)
  • Schaf de containers weer af en geef ons de zakken terug (9%)
  • Ik ben tevreden met de nieuwe manier van inzamelen (17%)
1849 stemmen